Önismereti csoport – 7. és 8. osztályos tanulók részére

Önismereti csoport

7. és 8. osztályos tanulók részére

Dátum : 2019.március –április

8 alkalom

Időpont : keddenként 13:45-14:30 között

Helyszín: Iskolapszichológusi szoba

Szeretnéd jobban megismerni magad és iskolatársaid? Ha igen, akkor szeretettel várlak a kötetlen, játékos hangulatú önismereti csoportomba, ahol többet tudhatsz meg magadról és másokról. Ezáltal a későbbiekben jobban fogod tudni venni az élet kihívásait, próbáit. A résztvevők száma korlátozott, maximum 10-12 fő tud részt venni a csoporton. Jelentkezni nálam személyesen vagy online, illetve az osztályfőnöködnél tudsz február végéig. Amennyiben szeretnél jönni, a szüleid beleegyezésére is szükség lesz, amihez egy nyilatkozat kitöltését kérem majd.

Jelentkezés:  Miskolczyné Bokor Árnika

 (facebook: Miskolczyné Árnika néven vagy
pszichologus.arnika@gmail.com)

 

Mikulás parti

A felsősök már tudják, hogy minden decemberben van egy parti, melyet Mikulás alkalmából rendeznek nekünk. Az alsósok még nem voltak ilyenen, de ebben a fogalmazásban meg szeretném nekik mutatni, hogyan zajlik ez a rendezvény.

Mindig a vetélkedőkkel kezdünk, melyet a hetedik osztályosok állítanak össze. Ebben a tanévben a 7. a készítette a feladatokat. Az idei bulin volt pl. zsákban futás, és öltözős verseny, amiben a Mikulás és egy manója öltözékét kellett a versenyzőknek átvenniük. Minden alkalommal más, előre elkészítendő feladatot is meg kell oldanunk. Most egy zenére magyar szöveget kellett írnia az osztályoknak melyben az előre kihúzott négy szónak is szerepelnie kellett. Emellé plusz pont járt, ha koreográfia volt, és ha mindenki énekelt.

A vetélkedő után a tombola jött. Ennek az a lényege, hogy vásárolsz tombolajegyeket, majd ha a partin kihúzzák a tiedet, nyersz valami jó dolgot. Ez általában egy óráig szokott tartani. Mindig van egy főnyeremény, idén egy okostelefon volt.

Miután a vetélkedőnek és a tombolának is vége lett, kezdetét vette a tánc. Két óráig tartott és az előre leadott pendrive-okon lévő zenékre táncoltunk. Sötét volt, csak a színes fények mozogtak a falon. Az ebédlőben pedig teát és pattogatott kukoricát is lehetett kapni. A mulatság hét óráig tartott, bár volt pár szám ráadás is.

Erről az eseményről senki sem tud szomorúan hazamenni. Annyira felpörget, és élvezed, ahogy a barátaiddal tombolsz! Nekem ilyen egy Mikulás parti! Mindig az év bulija a suliban! Egy kész energiabomba!

Fülöp Hanna Boglárka 6.b

Mézes nap az 1.b-ben

Az 1. b osztály az idei második projekt-napján a mézzel és a méhekkel foglalkozott. Ezt a különleges napot már hosszas készülődés, hangolódás előzte meg. November közepétől fogva reggelente Jakob Streich Méheskönyv c. meséjét olvastuk, majd a nevezetes nap közeledtével a gyerekek rajzokat, képes tablókat készítettek. December 7-én szülői segítséggel ünnepeltünk. Volt, aki mézes süteményt, volt, aki lépes mézet küldött. A Bálega család bemutatóját a méhészkedésről nagyon érdekesnek találták a kis elsősök, annál is inkább, mert a méhészkedés eszközeit is kézbe foghatták.

A rendkívüli órákon méhkeltetőt barkácsoltunk, a méhek segítségével új betűt tanultunk, matematika órán pedig a síkgeometria alapfogalmaival ismerkedtünk játékos módon.
A gyerekek véleménye szerint a különleges mézfajták kóstolása és a méhes bingó volt a legérdekesebb, de izgalmasnak találták azt is, hogy kiállhattak a társaik elé, és önállóan elmondhatták a beszámolóikat.
Dr. Baloghné Péli Rita
 (A képre kattintva további képek érhetők el.)
1 2 3 4