Április 11. – folyamatos versmondás

Már hetekkel ezelőtt mindenki elkezdte tanulni a költeményét az április 11-i folyamatos versmondásra. Bármilyen költőtől lehetett válogatni, de legtöbben Csoóri Sándor verseit választották. Úgy látszik, hogy a költő a humora miatt nyerte el a gyerekek tetszését.

Az Ibolya Utcai Általános Iskola összes tanulója ezen a napon levonult az iskola könyvtárába és a gyerekek elszavalták költeményeiket. Szervezője volt Sebestyén Mária tanárnő és Licska Józsefné, Kati néni könyvtáros.

Szerintünk jól összeszervezték a programot, mert mindenki élménnyel és boldogsággal jött ki a könyvtárból.

kolteszet napja

Csiszár Dorottya, Radócz Emma 4.b

Agora – Ibolya-nap 2017

A találkozó az Agorához volt megbeszélve. Mindenki ott volt időben, és az arcunkon mosoly ragyogott. Izgatottak voltunk.

agora

Amint beléptünk, letettük a kabátjainkat, és kezdődhetett az első program. Mivel iskolánkban ez az év a környezettudatosság éve, beültünk egy terembe, és elkezdtünk beszélgetni a megújuló energiaforrásokról. Innen az utunk a Zenélő villámok című előadásra vezetett, ahol ki lehetett próbálni egy zongorán keresztül azt, hogy milyen lenne villámokkal zenélni. Ezután kaptunk egy kis szabadidőt, ehettünk, majd lementünk az interaktív kiállításra. Itt rengeteg csodát láthattunk: volt itt szkandergép, reflexteszt, gyorsaságmérés, tükörlabirintus, és még sok érdekes kísérlet.

Az interaktív térből egyből a planetáriumba mentünk, ami számunkra egy érdekes világot mutatott be. Néztünk itt csillagképeket, csillagokat, és felfedezhettük a Naprendszer működését. Ez mind nagyon érdekes volt, de én úgy gondolom, hogy mindnyájunk kedvence volt a Fagyos kísérletek. Játszottunk folyékony nitrogénnel, és a látványos bemutatón megtapasztalhattuk a folyékony nitrogén veszélyeit is. Megfagyasztottunk leveleket, lufikat törtünk szét, és még azt is láthattuk, ahogy egy bátor jelentkező karjára öntik a jéghideg anyagot. Miután vége lett az előadásnak, újból kaptunk egy kis játékidőt, és alaposabban megnéztünk mindent.

Nekem egy élmény volt az Agora, remélem mindenkinek tetszett ez a fantasztikus hely. Úgy gondolom, hogy nagyon jó ötlet volt az Agorába tervezni ezt az iskolai kirándulást. Én biztos, hogy el fogok még ide jönni. És ti?

 

Készítette: Fülöp Dóra 6. a

Bűvösvölgy

A debreceni Bűvösvölgy. Nem is tudom, mi jut róla először az eszembe.

Az a rengeteg élmény, amit két röpke alkalom alatt szereztem? De azok közül is melyik? Mert készítettünk filmet magunkkal a főszerepben, csináltunk rádió műsort igazi rádiós felszereléssel, szerkesztettünk újságot, ami arról szólt, amiről akartuk, hogy szóljon. Még egy hírolvasó bőrébe is belebújtam.

Ha valaki nem tudná, annak elmondom, hogy a Bűvösvölgy egy médiaértés- és oktatóközpont. Egyszerűbbre fordítva, egy hely, ahol beletekinthetünk egy rádiós, hírolvasó, újságíró, riporter vagy színész életébe (azoknak az embereknek, akik a médiával foglalkoznak) és mi is azzá válhatunk.

És hadd áruljak el még valamit! Tényleg olyan “bűvös”, mint ahogy a neve is állítja. Nem hiszed el? Akkor menj, látogass el ide és győződj meg róla Te magad!

 

bűvösvölgy

Készítette: Farkas Benedek 8. b

1 2 3