Bosszúállók: Végjáték – spoiler mentes kritika

A bosszúállók: Végjáték elképesztően jó film. A speciális effektek, a forgatókönyv és a humor nagyszerű. A szuper harcjelenetekkel és drámai pillanatokkal dúsított film a Russo testvérek egyik legjobb alkotása. 12 év fantasztikus lezárása, amely egy utalásokban és csavarokban gazdag történetszálat vesz igénybe. A bosszúállók utolsó filmjében méltó revansot vesz a Tony Starkból, Steve Rogersből, Thorból, Bruce Bannerből, Hawkeye-ból és Natasha Romanoffból álló legendás csapat.

Összegzés: A bosszúállók végső csatájára szinte nem tudok rosszat mondani. Én már most Oscar-díjra jelölném, ha rajtam múlna. 10-ből 10 pontot adok rá. Te mennyit?

Plusz érdekesség: A Végjátéknak hála a Marvel 2.188 billió dollárt zsebelhetett be mindössze 11 nap alatt. Így a második helyen áll a legtöbb bevételű filmek toplistáján. Az első helyen az Avatar áll, ami 2.788 billió dollárt gyűjtött. A harmadik helyen pedig a Titanic áll 2.187 billió dollárral.

Pósán Zétény 5.b

Frank Márton: Páratlanok 1. rész, A világ peremén – könyvkritika

Ezt a kritikát a könyvklub nevében írjuk.

A Páratlanokat azoknak a lelkes olvasóknak ajánljuk, akik legalább tíz évesek és szeretik a mozgalmas, fordulatos regényeket. Szerintünk ez a könyv izgalmas, eseménydús, idősebbeknek is érdekes lehet. Tükrözi a jók és a rosszak közötti ellentétet, bemutatja az emberek és állatok barátságát. Letehetetlen.

A mi kedvenc részünk a könyv közepén játszódik. Gerard Montes, a 13 éves francia származású fiú épp egy befagyott tó jegén vadászik, mikor megtámadja egy medve és felsérti az oldalát. Hirtelen a semmiből előbukkan egy farkas, aki csak annyit súg a fülébe: “Ne félj!”, ezzel Gerard elájul…

A könyvklub tagjai

4128666_5

Ismerkedés a Hortobággyal

Február 18-án Koczka András biológus, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Oktatási és Turisztikai Osztályának munkatársa tartott kihelyezett előadást 45 percben, iskolánk 3. évfolyama számára. Információit számtalan diával illusztrálta a gyerekek örömére.

A beszámolót úgy hallgatta meg 53 tanuló és 2 pedagógus, hogy annak anyagi vonzata nem volt.

Az előadás témája: Hortobágyi halastavak élővilága

A kampány fő célja, hogy támogassa a nevelési-oktatási intézmények tanulóinak foglalkozáson kívüli ismeret- és tudásgyarapítását a Hortobágyi Nemzeti Park kapcsán.

Hasonlóan fontos célja a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén belül fellelhető természeti értékek és a HNPI által nyújtott oktatási-turisztikai tevékenységek, programok népszerűsítése.

Az előadás megtartását az Iskolavezetés is támogatta, ezért köszönetünket fejezzük ki.

Magyar Sára

DSCF3007

 

DSCF3001

1 2 3 6