Környezetvédelmi világnap

A környezetvédelmi világnap alkalmából megrendezett eseményen felhívtuk a gyermekek figyelmét a környezetszennyezés súlyos következményeire, továbbá megismerkedhettek a fenntartható fejlődés elméletével és szellemiségével.

A rendezvényen hangsúlyt kaptak a következő konkrét célkitűzések:

  • energiatakarékosság, a helyi erőforrások minél szélesebb körű felhasználása,
  • a megújuló természeti források hasznosítása,
  • a szemét- és hulladékképződés csökkentése,
  • a környezetszennyezés megelőzése.

Köszönet az izgalmas és szórakoztató programért!

Kürthyné Rumi Henriette

 

A képre kattintva további fotók érhetők el.

A képre kattintva további fotók érhetők el.

Kinder+Sport

Az iskola diákjai közül 3 évfolyamból 14 tanuló vett részt a Kinder+Sport programon.

A rendezvény célja a rendszeres testmozgás megszerettetése a gyerekekkel, hogy az aktív sport későbbi életük során is a mindennapok része legyen. Több héten át gyakoroltuk a különböző érdekes és változatos sor- és váltóversenyek feladatait, hogy aztán minél jobban szerepeljünk az iskolák közötti megmérettetésen. A jó hangulatú versenyen 2. helyen végzett csapatunk. Nyereményünk 13 labda (kosár, kézi, foci és röplabda), karika, ugrókötél, bóják, jelölőmez, 12 személyes floorball szett, amivel az iskolai szertárunkat bővíthettük.

Nagy élmény volt, köszönet mindezért a szervezőknek és főként a lelkes gyerekeknek!

Szász-Wéber Ágnes

kinder1

kinder2

Bosszúállók: Végjáték – spoiler mentes kritika

A bosszúállók: Végjáték elképesztően jó film. A speciális effektek, a forgatókönyv és a humor nagyszerű. A szuper harcjelenetekkel és drámai pillanatokkal dúsított film a Russo testvérek egyik legjobb alkotása. 12 év fantasztikus lezárása, amely egy utalásokban és csavarokban gazdag történetszálat vesz igénybe. A bosszúállók utolsó filmjében méltó revansot vesz a Tony Starkból, Steve Rogersből, Thorból, Bruce Bannerből, Hawkeye-ból és Natasha Romanoffból álló legendás csapat.

Összegzés: A bosszúállók végső csatájára szinte nem tudok rosszat mondani. Én már most Oscar-díjra jelölném, ha rajtam múlna. 10-ből 10 pontot adok rá. Te mennyit?

Plusz érdekesség: A Végjátéknak hála a Marvel 2.188 billió dollárt zsebelhetett be mindössze 11 nap alatt. Így a második helyen áll a legtöbb bevételű filmek toplistáján. Az első helyen az Avatar áll, ami 2.788 billió dollárt gyűjtött. A harmadik helyen pedig a Titanic áll 2.187 billió dollárral.

Pósán Zétény 5.b

1 2