Filmajánló Halloweenra

Alsósoknak

Zakkant halloween (2012)

                                                                                                         zakkant      Romantikus, családi vígjáték

       Időtartam: 86 perc

Wren gőzerővel készülődik a várva várt halloweeni bulira. Azonban katasztrófa fenyegeti a fergetegesnek ígérkező partit, amikor édesanyja rábízza rosszcsont kistesója felügyeletét. Öccsének ráadásul trükkös módon nyoma vész, ezért legjobb barátjával és két másik segítőjével mihamarabb meg kell találnia, mielőtt anyukája megsejt valamit.

 

Felsősöknek

Frankweenie (2012)

 

frankenweenie

Vígjáték

Időtartam: 87 perc

A kis Victor kétségbeesik, amikor legjobb barátját. a kutyáját elüti egy autó. Fejébe veszi, hogy feltámasztja Sparkyt. A tudományos kísérlet sikerrel jár, és a fiú legnagyobb örömére az összefoltozott eb életre kel. Victor azonban nem sejti, milyen következményekkel jár mindez. Kezdetben Sparkyt sikerül elrejtenie a külvilág szeme elől, ám amikor a kutya mégis kijut a házból, nem csak Victor környezete, de az egész város szembesül azzal, hogy Sparky már nem az a barátságos kutyus, mint volt.

 

Készítette: Fülöp Dóra 6. a

Agora – Ibolya-nap 2017

A találkozó az Agorához volt megbeszélve. Mindenki ott volt időben, és az arcunkon mosoly ragyogott. Izgatottak voltunk.

agora

Amint beléptünk, letettük a kabátjainkat, és kezdődhetett az első program. Mivel iskolánkban ez az év a környezettudatosság éve, beültünk egy terembe, és elkezdtünk beszélgetni a megújuló energiaforrásokról. Innen az utunk a Zenélő villámok című előadásra vezetett, ahol ki lehetett próbálni egy zongorán keresztül azt, hogy milyen lenne villámokkal zenélni. Ezután kaptunk egy kis szabadidőt, ehettünk, majd lementünk az interaktív kiállításra. Itt rengeteg csodát láthattunk: volt itt szkandergép, reflexteszt, gyorsaságmérés, tükörlabirintus, és még sok érdekes kísérlet.

Az interaktív térből egyből a planetáriumba mentünk, ami számunkra egy érdekes világot mutatott be. Néztünk itt csillagképeket, csillagokat, és felfedezhettük a Naprendszer működését. Ez mind nagyon érdekes volt, de én úgy gondolom, hogy mindnyájunk kedvence volt a Fagyos kísérletek. Játszottunk folyékony nitrogénnel, és a látványos bemutatón megtapasztalhattuk a folyékony nitrogén veszélyeit is. Megfagyasztottunk leveleket, lufikat törtünk szét, és még azt is láthattuk, ahogy egy bátor jelentkező karjára öntik a jéghideg anyagot. Miután vége lett az előadásnak, újból kaptunk egy kis játékidőt, és alaposabban megnéztünk mindent.

Nekem egy élmény volt az Agora, remélem mindenkinek tetszett ez a fantasztikus hely. Úgy gondolom, hogy nagyon jó ötlet volt az Agorába tervezni ezt az iskolai kirándulást. Én biztos, hogy el fogok még ide jönni. És ti?

 

Készítette: Fülöp Dóra 6. a

Titokfölde – A mesés menedék

titokfölde

A Titokfölde nevű könyv már a címe alapján is hívogató volt, de nem tudtam, hogy ennyire jó lesz az olvasása.

Ez egy öt kötetes könyv, melynek első részének a címe: Titokfölde a mesés menedék. Brandon Mull írta ezt a fantasy regényt.

Különösképpen a Harry Potter rajongóknak ajánlom, de azért annak is érdemes elolvasni, aki annyira nem kedvelte J. K. Rowling művét. Én azért szeretem, mert sok benne a váratlan fordulat és senki sem az, akinek látszik. Nagyon meg tudja lepni az embert, ha kiderül arról, akit szövetségesnek hittél, hogy főgonosz.

Nagyon érdekes, mert sok benne a sok új eddig nem ismert lény és tárgy.

A könyv főszereplője Kendra, és öccse Seth. Az egész úgy kezdődött, hogy a gyerekek a nyáron elutaztak az eddig soha nem látott nagyszüleikhez. Seth a szabályok ellenére bement a ház melletti erdőbe, és ezzel akkora kalamajkát okozott, hogy azt csak áldozatok árán, de még úgy is csak épp, hogy sikerült megoldaniuk.

Szóval, ez volt egy kis ízelítő, szerintem nagyon jó könyv. Olvassátok el ti is!

 

Készítette: Szász Lili 5. b

1 2