Karácsonyi filmajánló

Alsósoknak:

Karácsony Artúr

Vajon hogyan tud a télapó minden gyermek házába bejutni, és honnan van az a sok ajándék?

Ebben a filmben minden titokra fény derül. A gyermekek közül egy kislány nem találja ajándékát a csizmájában. A télapó és a legnagyobb fia, Steve nem gondolják nagy gondnak. Viszont Steve öccse, Karácsony Artúr annál inkább. Próbálja kijavítani a hibát, de ez nem egészen úgy sül el ahogyan azt tervezte…

Felsősöknek:

Az igazi csoda

Lehet, hogy ez nem egy karácsonyról szóló film, ám annál inkább megható, szívmelengető és tanulságos.

August Pullman (Jacob Tremblay) egy arcdeformitással született, tíz éves, ötödik osztályos fiú, aki 27 műtéte miatt most megy először iskolába. Sokan bántják, előítéletesek vele, felnőttek és gyerekek is egyaránt. „Tanúi vagyunk, ahogy kilép a nagyvilágba és a világnak át kell alakulnia körülötte.” – fogalmazott David Diggs, Anggie osztályfőnökét alakító színész.

A film arról szól, hogy mások szívét lássuk, ne pedig a csomagolást, amibe be vagyunk burkolva.

Fülöp Hanna Boglárka 6.b

 

Menjünk el a látására! – Bábjáték, kézműves foglalkozás, rítusjáték

A Vojtina Bábszínház izgalmas programokkal, bábelőadásokkal vár téged.

Az Ibolya Utcai Általános Iskola 3.b osztálya 2018. december 13-án a Vojtina Bábszínház betlehemes játékára látogatott el. Volt bábjáték, mesemondás, kézműves foglalkozás és zene. A bábjáték vicces és érdekes volt. A bábelőadás Jézus születéséről szólt. A kézműves foglalkozás érdekes volt, mert elkészítettük Jézust, Máriát és Józsefet. Jézusnak babateknőt is csináltunk. Az elkészített bábokat hazahozhattuk, és megmutathattuk a családunknak. A foglalkozás közben régies zene szólt. A bábszínházat szép mécsesekkel díszítették fel.

A program igazi ünnepi hangulatot teremtett.

Telepóczki Máté 3.b

Bohém Rapszódia

Nekem a Bohém Rapszódia kihagyhatatlan volt. Nem csak azért, mert hatalmas nagy Queen rajongó vagyok, hanem kíváncsi voltam, hogyan oldották meg a story-t. Őszintén szólva egy kicsit csalódtam. Helyenként unalmas volt, ami eléggé rossz fényt vetett rá. A szereplőválasztás, forgatás és megvalósítás viszont nagyszerű. A zenéről pedig ne is beszéljünk. Még ma is le tud nyűgözni, hogy miket tudott összehozni akkoriban a Queen.

Összesítés: a story kicsit elszomorított, de a többi dologra csak pozitívumot tudok mondani. Én összesen 6.8/10 pontot adok rá. Te mennyit?

Plusz érdekesség: May (gitár) és Taylor (dob) már 1968-ban együtt zenéltek a Smile nevű zenekarban, amelynek feloszlása után Mercury (ének), majd később Deacon (basszusgitár) csatlakozásával, 1971-ben új zenekart alapítottak.

Pósán Zétény 5.b

1 2