Fenntarthatósági Témahét

Iskolánkban március 18-án kezdődött és március 20-án ért véget a Fenntarthatósági Témahét. Valamennyi osztály tablót készített erre az alkalomra, melyet az I. emeleten megrendezett kiállításon nézhettek meg az osztályok és az érdeklődők.

A kiállítás Az éltető víz címet kapta, amely a Víz Világnapjához is kapcsolódott.

A negyedik évfolyam tanulói Gyarmathy István és Váradi Zoltán színvonalas előadását hallgatták meg tantermükben március 18-án, melynek témája a Hortobágy és a Nagyerdő volt.

Március 18-án – a Fenntarthatósági Témahét keretében – játszóház várta a gyerekeket iskolánk aulájában. A programon hat osztály volt jelen.

Március 20-án tárlatvezetéssel színesített foglalkozáson vehetett részt újból hat osztály. A ZÖLD OTTHON, a fenntartható háztartás címmel meghirdetett előadás, egy olyan háztartást jelenített meg, amely környezetbarát, és hozzájárul egy fenntarthatóbb jövő eléréséhez.

Iskolánk valamennyi tanulója három napon keresztül tájékozódhatott az aulában látható kiállításon.

Az évente megrendezésre kerülő témahét célja, hogy felhívja minden ember figyelmét a fenntarthatóságra. A tenger is cseppekből áll, és sok kicsi, sokra megy! Ügyeljünk közösen mindannyiunk jövőjére!

Magyar Sára
tanító – témafelelős

Frank Márton: Páratlanok 1. rész, A világ peremén – könyvkritika

Ezt a kritikát a könyvklub nevében írjuk.

A Páratlanokat azoknak a lelkes olvasóknak ajánljuk, akik legalább tíz évesek és szeretik a mozgalmas, fordulatos regényeket. Szerintünk ez a könyv izgalmas, eseménydús, idősebbeknek is érdekes lehet. Tükrözi a jók és a rosszak közötti ellentétet, bemutatja az emberek és állatok barátságát. Letehetetlen.

A mi kedvenc részünk a könyv közepén játszódik. Gerard Montes, a 13 éves francia származású fiú épp egy befagyott tó jegén vadászik, mikor megtámadja egy medve és felsérti az oldalát. Hirtelen a semmiből előbukkan egy farkas, aki csak annyit súg a fülébe: “Ne félj!”, ezzel Gerard elájul…

A könyvklub tagjai

4128666_5

Könyvklub

Ez a csoport, melybe az a pár lány tartozik, akik szeretnek olvasni.

A könyvklubot azért alapítottuk, hogy megosszuk egymással az olvasási élményeinket. Attól, hogy sokan különbözőek vagyunk, meg tudunk egyezni és jó barátok vagyunk. Minden könyvklub jó hangulatban telik.

Szívesen várunk új jelentkezőket is és lelkes könyvmolyokat! A könyvklubot szerdán 6. órában tartjuk a könyvtárban.

Menyhárt Anna Léna 5.a