Fenntarthatósági Témahét

Iskolánkban március 18-án kezdődött és március 20-án ért véget a Fenntarthatósági Témahét. Valamennyi osztály tablót készített erre az alkalomra, melyet az I. emeleten megrendezett kiállításon nézhettek meg az osztályok és az érdeklődők.

A kiállítás Az éltető víz címet kapta, amely a Víz Világnapjához is kapcsolódott.

A negyedik évfolyam tanulói Gyarmathy István és Váradi Zoltán színvonalas előadását hallgatták meg tantermükben március 18-án, melynek témája a Hortobágy és a Nagyerdő volt.

Március 18-án – a Fenntarthatósági Témahét keretében – játszóház várta a gyerekeket iskolánk aulájában. A programon hat osztály volt jelen.

Március 20-án tárlatvezetéssel színesített foglalkozáson vehetett részt újból hat osztály. A ZÖLD OTTHON, a fenntartható háztartás címmel meghirdetett előadás, egy olyan háztartást jelenített meg, amely környezetbarát, és hozzájárul egy fenntarthatóbb jövő eléréséhez.

Iskolánk valamennyi tanulója három napon keresztül tájékozódhatott az aulában látható kiállításon.

Az évente megrendezésre kerülő témahét célja, hogy felhívja minden ember figyelmét a fenntarthatóságra. A tenger is cseppekből áll, és sok kicsi, sokra megy! Ügyeljünk közösen mindannyiunk jövőjére!

Magyar Sára
tanító – témafelelős