Boldogságórák az iskolában

A boldogságórák produktumaiba bepillantást nyerhetünk az alábbi képek megtekintésével.

Március hónap témája: Az apró örömök

A második osztályos tanulók elkészítették az osztály Örömvárát. A gyermekek a várat feldíszítették rajzaikkal, melyeken a saját apró kis örömeiket jelenítették meg.

Április hónap témája: A megbocsátás

A másodikos gyermekekkel  megrajzoltuk a megbocsátás hajóját, majd képzeletben  elutaztunk a szeretet szigetére, amelyben segítségünkre voltak olyan egyszerű  „varázsigék”, mint a sajnálom, kérlek, bocsáss meg, köszönöm, szeretlek szavak.

A negyedikesekkel a közösen gyűjtött kövekből képet alkottunk, ezzel is szimbolizálva az összetartozást, az egymás iránti szeretetet és megbocsátást.

Május hónap témája. Az egészséges életmód

A másodikos tanulók megismerkedtek az egészséges életmód alapelveivel ezután pedig elkészítették az osztály táplálékpiramisát.

Június Hónap témája: Fenntartható boldogság

A másodikos tanulókkal megvalósítottuk a boldogságórák témaköreinek rajzát, melynek segítségével sikeresen eljutottunk a Boldog Iskolánkba!

A negyedikes tanulókkal a boldogsághoz vezető utat egy hosszú lépcsősoron keresztül tettük meg. Minden egyes lépcsőfok jelentése  egyre közelebb visz és eljuttat a boldogság érzéséhez.

A boldogságóra alkotásaiból készült kiállítás megtekinthető az iskola aulájában.

Kürthyné Rumi Henriette