Karácsonyi filmajánló

A Love actually, azaz az Igazából szerelem nagy kedvencem mind a filmek, mind a karácsonyi filmek terén.

Lehet, hogy néhány fiút már rögtön elriaszt a szerelem szó a címben, de ez tipikusan az a film, ami mindenkinek szól. Korosztálytól és nemtől függetlenül.

Az alaptörténete nem egyszerű. Több szálon fut a film. Pontosan 9 történetet ismerhetünk meg, néhány szál pedig a végén össze is fut.

Rengeteg híres színész játszik benne, például Hugh Grant, Alan Rickman (Piton professzor a Harry Potterből), Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson, de még Rowan Atkinson is feltűnik benne, akit inkább Mr. Bean-ként emlegetnek.

 

igazabol-szerelem

Érdekességek a film kapcsán:

A film kezdő és záró képsorai, ahogy az emberek üdvözlik egymást a reptéren, valódiak. Rejtett kamerákkal vettek fel rengeteg jelenetet egy héten keresztül a Heathrow reptéren, majd az egyes snittek után, utólag mentek oda azokhoz, akikről jól sikerült pillanatokat tudtak elkapni, és engedélyt kértek tőlük, hogy felhasználhassák őket a filmhez.

A Joannát játszó kislány, Olivia Olson tényleg elénekelte az “All I want for Christmas is you” című Mariah Carey-slágert, ráadásul olyan tökéletes módon, hogy a felvétel után a hangstúdióban kis “hibákat” és plusz lélegzetvételeket kevertek bele, hogy egy kicsit lerontsák, mert attól féltek, hogy megrágalmazzák majd őket, hogy az egész éneklést egy stúdióban, művi úton hozták létre.

Thomas Sangster, aki Samet játszotta, azóta sem tűnt el a képernyőről: a Trónok Harca-rajongók biztos felismerték már, ugyanis a népszerű sorozatban is kapott egy izgalmas szerepet, a látnok kisfiúét, Jojen Reedét.
Készítette: Gajdics Judit 8. a