Mikulás parti

A felsősök már tudják, hogy minden decemberben van egy parti, melyet Mikulás alkalmából rendeznek nekünk. Az alsósok még nem voltak ilyenen, de ebben a fogalmazásban meg szeretném nekik mutatni, hogyan zajlik ez a rendezvény.

Mindig a vetélkedőkkel kezdünk, melyet a hetedik osztályosok állítanak össze. Ebben a tanévben a 7. a készítette a feladatokat. Az idei bulin volt pl. zsákban futás, és öltözős verseny, amiben a Mikulás és egy manója öltözékét kellett a versenyzőknek átvenniük. Minden alkalommal más, előre elkészítendő feladatot is meg kell oldanunk. Most egy zenére magyar szöveget kellett írnia az osztályoknak melyben az előre kihúzott négy szónak is szerepelnie kellett. Emellé plusz pont járt, ha koreográfia volt, és ha mindenki énekelt.

A vetélkedő után a tombola jött. Ennek az a lényege, hogy vásárolsz tombolajegyeket, majd ha a partin kihúzzák a tiedet, nyersz valami jó dolgot. Ez általában egy óráig szokott tartani. Mindig van egy főnyeremény, idén egy okostelefon volt.

Miután a vetélkedőnek és a tombolának is vége lett, kezdetét vette a tánc. Két óráig tartott és az előre leadott pendrive-okon lévő zenékre táncoltunk. Sötét volt, csak a színes fények mozogtak a falon. Az ebédlőben pedig teát és pattogatott kukoricát is lehetett kapni. A mulatság hét óráig tartott, bár volt pár szám ráadás is.

Erről az eseményről senki sem tud szomorúan hazamenni. Annyira felpörget, és élvezed, ahogy a barátaiddal tombolsz! Nekem ilyen egy Mikulás parti! Mindig az év bulija a suliban! Egy kész energiabomba!

Fülöp Hanna Boglárka 6.b