Angliai utunk

Idén nyáron Erika néni közreműködésével elutaztunk Angliába. Az első állomás, ahova megérkeztünk, Belgium volt, ahol egy sétát tettünk Brüsszelben, a fővárosban. Utána Franciaországba mentünk, ahol megszálltunk, majd komppal átkeltünk Angliába. Mobile home-okban, azaz lakókocsikban laktunk. Hét napot töltöttünk el itt, de nemcsak Londonban, hanem Winchesterben és Canterburyben is jártunk, illetve London Greenwich részében.

Londonban több nevezetességet is megnéztünk: a Madame Tussaud Panoptikumot, a Buckingham Palotát az őrségváltással, a Természettudományi Múzeumot, a Big Bent , a London Eye-t , az Oxford Streetet, a Tower hidat, a Szent Pál Székesegyházat, a Westminster Apátságot, a Szent James Parkot, a British Múzeumot, a Trafalgar teret, a Harrods áruházat és a China Townt.

Ezek közül nekünk a legjobban a Panoptikum és a Harrods Áruház tetszett.

A városnézés során megismerkedtünk London történelmével. Az idegenvezetőnktől sok mindent megtudtunk a városról.

Az egyik nap megnéztük a titokzatos Stonehenge-et is.  Amikor Canterburybe látogattunk, felkerestük a híres katedrálist is. Winchesterben megnéztük a székesegyházat.

Mindezek után visszautaztunk Franciaországba, azon belül pedig Párizsba, ahol felmentük az Eiffel- toronyba, valamint megnéztük a Diadalívet. A következő napot a Disneylandben töltöttük, ahol nagyon jól szórakoztunk.

Az egész utat nagyon élveztük. Mindenkinek ajánljuk, mert nagyon sok élménnyel gazdagodva térhettünk haza. Ha lehetne, ismét elmennénk.

Készítette: Márton Lilla és Szívós Blanka 8.a