Atlétika, a sportok királynője

Kerekes Dominikával beszélgettem, aki 8.a osztályos tanuló. A téma az általa űzött sport volt, azaz az atlétika.

Gajdics Juci: Néhány kérdésem lenne hozzád egy számodra fontos dologról. Atletizálsz, ugye?

Kerekes Dominika: Igen. Egészen pontosan 4 éve 2 hónapja és 1 napja.

Juci: Miért kezdtél el sportolni és miért épp ezt a sportágat választottad?

Dominika: Először csak azért, mert egy barátnőm oda járt. Ő később már gyorsan abba is hagyta, de én meg kitartottam, majd végül nagyon megszerettem az atlétikát, és az egészet sportszerűen kezdtem csinálni.

atletika

Juci: Emlékszel az első versenyed körülményeire? Helyszín, helyezés, érzések…

Dominika: Nagyon rossz emlékek fűznek a kezdetekhez. A legelső versenyem itt volt, Debrecenben és egészen Szlovákiából is érkeztek tapasztaltabb versenyzők. Mindenben rosszul teljesítettem, szomorú is lettem. Egy darabig ez után nem is igazán foglalkoztam az atlétikával, csak hobbi szinten gondoltam rá.

Juci: Aztán mi változtatta meg a nézőpontodat?

Dominika. Szerettem csinálni, csak nem értem el eredményeket. De nem láttam értelmét, ha nem csinálom igazán keményen. Ezért abbahagytam az atlétikával párhuzamos dolgokat és egy darabig arra fókuszáltam. Igazából az egész végig arról szólt, hogy elérjek valamit. Ezért kitartóan edzettem, amit élveztem is.

Juci: Mára hová jutottál? Melyik volt a legfeledhetetlenebb mind közül?

Dominika: Voltam váltó országos bajnokságon, összetett országos bajnokságon, 2016-ban fedettpályás országos bajnokságon, amiket a csapatunk megnyert. Ezt követte egy újabb csapat gátfutó es váltó országos bajnokság (itt a csapatunk hatszoros országos bajnok lett).

Ezután egy nemzetközi versenyen első helyet szereztem.

atletika2

 

Legutóbbi es legmeghatározóbb versenyeim az egyéni országos bajnokság, ahol háromszoros egyéni csúcsot döntöttem, és második, illetve harmadik helyet szereztem. Ez év zárásaként pedig Magyarország U16-os válogatottjával kiutaztam Szlovákiába, és ott versenyeztem 8 ország legjobbjaival. Itt a 7. helyen sikerült befutnom.

Magyarország lány csapatával első helyet értünk el.

atletika3

Juci: Gratulálok! Meddig szeretnéd ezt csinálni?

Dominika: 2017 nyarán lesz egy Európa Bajnokság Győrben. Talán arra még szeretnék kijutni, de az után mindenképp szeretnék valamilyen szinten a tanulásra is koncentrálni. Persze ez után is sportolnék, de nem biztos, hogy ilyen szinten.

Juci: Nagyon szurkolok Neked!

Készítette: Gajdics Judit 8.a