Egy falat életérzés

Egy rendkívüli nap keretében jutottunk el a Bűvösvölgybe, ahol egy fergeteges napot töltöttünk, miközben a média számos különféle ágaiba kaptunk betekintést.

Először a filmkészítés titkaiba leshettünk be, majd el is készíthettük a sajátunkat. A film úgy kelt életre, hogy zöld háttérre számítógéppel került rá egy háttér vagy jelenetet. A filmjeinket mi magunk forgattuk, rendeztük és a szerepeket is mi osztottuk ki. Zenét, híradót és reklámot is készítettünk zöld háttér előtt.

Megtudtuk, hogy egy jó híradó fontos és aktuális híreket gyorsan juttat el a nézőknek bár még mindig sok álhír kerül a híradókba. Azt is megtudtuk, hogy egy nagy csapat dolgozik azon, hogy rád sózzák a terméket. Egy jó reklám színes, és van egy ütős szlogenje, amit ha bárki meghall, akkor rögtön tudja, hogy melyik termékről van szó. A mi reklámunk egy „Bumm” nevű csokoládéról szólt, aminek a szlogenje „Munka közben egy falat életérzés? Boost of life, bumm”.

A rádiót sokan hallgatják munkába vagy iskolába menet, így a rádiók fő műsorideje reggel van. Mi is elkészíthettünk egy reggeli beszélgetős műsort. A témáját, szereposztását mi válogattuk, a zenéket, a híreket és az időjárás-jelentés tartalmát is mi választhattuk ki. Nagyon fontos, hogy a rádiózásban nem létezik csend.

Természetesen az újságírás sem maradhatott ki. Mi magunk választottunk témát és szerkesztettük meg a címlapot, majd megírtuk a cikket, amely a kiválasztott képek alá került.

A szórakoztató foglalkozások mellett az internet veszélyeiről szóló előadást hallgathattunk meg. Nekünk a legjobban a filmkészítés tetszett. Reméljük, egyszer ti is el tudtok menni a Bűvösvölgybe, és sok jó élménnyel lesztek gazdagabbak.

8.B tanulói:
Hajnal Lili
Harangi Benedek
Nemes Petra