Animáció és videó

Engem már évek óta vonzott a videószerkesztés és az animálás.
Több szerkesztős programot is letöltöttem, amit viszonylag egyszerűbb volt használni, még gyerekeknek is. Ilyen volt először a Cute CUT, viszont abban egy csomó minden nem tetszett, ezért is tértem át egy fokkal jobbra, a KineMaster-re.
Ott el tudtam sajátítani a greenscreen, azaz zöld háttér használatát, audiót, hangot beilleszteni és még sok mást. 
A legtöbb szerkesztési ötletet egy alkalmazástól kaptam, melynek Gacha Life a neve. A YouTube is tele van olyan videókkal, szóval azok sokat segítettek nekem. Visszatérve a Gacha Life-ra, annak az a lényege, hogy mi készíthetjük el a saját karaktereinket megadott ruhákkal, hajformákkal (stb.), és emellett még a színeket is kiválaszthatjuk. Az alkalmazásban szintén van egy stúdió, ahol be lehet állítani a hátteret és azt is, hogy milyen pózban álljanak a karakterek. Az efféle videók, amiket szerkesztettem mind különböző képernyőfotók, képernyővideók váltakozásából álltak.
De most valami újba szerettem volna belefogni, a saját rajzaimat szerettem volna meganimálni. Ezért is használtam hozzá MacBook-ot, mert a Windows rendszernél számomra túl kevés rajzolós applikáció volt. Éppen most töltöttem le egyet az új gépre, és ez szerintem meg is látszik a rajzomon. még sok képet fogok mellé szerkeszteni, meg persze annál többet gyakorolni! Viszont ami még jó hír, hogy megvettük a Final Cut Pro-t, de még most gyakorlásnak az iMovie-t használom. Remélem a továbbiakban már jobb leszek a szerkesztésben és animálásban, mert sokat gyakorlok rá.

A cikk és a kép szerzője: Nagy Nelli 6.a