Mikulás-party

December 2-án, péntek délután az iskola Mikulás-partyt szervezett a felső tagozatosak számára.Az egész buli egy izgalmas vetélkedő sorozattal indult.
Volt egy olyan feladat amikor egy “Mikulást” kellet felöltöztetni, és közben versenyezni kellett egy másik osztállyal.
A legjobb feladat szerintem az volt, amikor az osztályok egy előzetesen kihúzott modern szerkezetnek reklámot találtak ki, és azt adták elő az iskola előtt. Ez volt a Sulishop.
A Sulishopot és az összes vetélkedőt a zsűri értékelte, vagyis Kriszti néni, Kati néni, Erika néni, és Kurucz Adrienn, a DÖK-elnökhelyettese.
A végén persze minden osztály elért egy helyezést a vetélkedőn összegyűjtött pontokból.
A vetélkedő után következett a tombola. Értékes nyereményeket lehetett nyerni pl:egér,könyv,fülhallgató. A főnyeremény egy wellness-nap és egy tablet volt. Nagyon boldogok lehettek a főnyeremény tulajdonosai!
mikulas2
Az est tetőpontja a discó volt. A sok-sok diák a fényekkel kivilágított tornateremben táncolt. Eközben, aki épp pihenni akart vagy nem érezte jól magát a discoban az az ének teremben telepedhetett le, és egy kis forró teát, sütit fogyaszthatott el. Fél 7-ig a tornateremből a hangos zene és a gyerekek boldog hangjai hallatszottak ki.
Szerintem ez a Mikulás buli fantasztikusan sikerült és bizonyára az összes diák így gondolja.
mikulas3
Készítette: Szabolcs Dóra 5. b

Könyvajánló

Az Angyali gonosz című sorozatot kezdtem el olvasni nemrég Wendy Higginstől. Egy óriáslány áll a középpontban, azaz egy lány, akinek anyja egy angyal, apja pedig démon. Minden démonnak van feladata: van a Harag démona, Alocer, a Hazugság démona, Jezebet, a Gyűlölködés démona, Sonellion. Ők a hercegek, akik 12-en vannak.

Anna, a főszereplő az ital óriása. Feladatuk, hogy terjesszék a rosszat a világban, Azonban Anna anyja angyal, és ezt benne van. Ellenkezik feladatával. Egy jövendölés szerint más feladata van; kiirtani a démonokat.

3 részen át követhetjük figyelemmel Anna történetét, sőt, Anna szerelme, Kaidan szemszögéből már megjelent a 4. rész is.

  1. Angyali gonosz
  2. Angyali szövetség
  3. Angyali győzelem
  4. Angyali kísértés

A Dream válogatású könyv sikerlistás is volt.

december

Készítette: Gajdics Judit 8.a

Karácsonyi filmajánló

A Love actually, azaz az Igazából szerelem nagy kedvencem mind a filmek, mind a karácsonyi filmek terén.

Lehet, hogy néhány fiút már rögtön elriaszt a szerelem szó a címben, de ez tipikusan az a film, ami mindenkinek szól. Korosztálytól és nemtől függetlenül.

Az alaptörténete nem egyszerű. Több szálon fut a film. Pontosan 9 történetet ismerhetünk meg, néhány szál pedig a végén össze is fut.

Rengeteg híres színész játszik benne, például Hugh Grant, Alan Rickman (Piton professzor a Harry Potterből), Colin Firth, Emma Thompson, Liam Neeson, de még Rowan Atkinson is feltűnik benne, akit inkább Mr. Bean-ként emlegetnek.

 

igazabol-szerelem

Érdekességek a film kapcsán:

A film kezdő és záró képsorai, ahogy az emberek üdvözlik egymást a reptéren, valódiak. Rejtett kamerákkal vettek fel rengeteg jelenetet egy héten keresztül a Heathrow reptéren, majd az egyes snittek után, utólag mentek oda azokhoz, akikről jól sikerült pillanatokat tudtak elkapni, és engedélyt kértek tőlük, hogy felhasználhassák őket a filmhez.

A Joannát játszó kislány, Olivia Olson tényleg elénekelte az “All I want for Christmas is you” című Mariah Carey-slágert, ráadásul olyan tökéletes módon, hogy a felvétel után a hangstúdióban kis “hibákat” és plusz lélegzetvételeket kevertek bele, hogy egy kicsit lerontsák, mert attól féltek, hogy megrágalmazzák majd őket, hogy az egész éneklést egy stúdióban, művi úton hozták létre.

Thomas Sangster, aki Samet játszotta, azóta sem tűnt el a képernyőről: a Trónok Harca-rajongók biztos felismerték már, ugyanis a népszerű sorozatban is kapott egy izgalmas szerepet, a látnok kisfiúét, Jojen Reedét.
Készítette: Gajdics Judit 8. a